Oefeningen voor in de hoogte

Incline dumbbell curls

Zit op een incline bankje met een dumbbell in elke hand. Laat de armen omlaag hangen. Buig de arm omhoog tot de dumbells bij de schouders zijn. Bij het buigen de bovenarmen omlaag laten wijzen en stil houden. Breng de arm weer omlaag tot de arm gestrekt is. Deze oefening is ook voor massa.

Concentration curls

Sta voorover gebogen met een dumbbell in de hand. Laat de hand omlaag hangen. Leun met de andere arm op je bovenbeen voor stabiliteit. Buig de dumbbell naar boven richting de schouder tot de arm volledig gebogen is. Houd bij het buigen de bovenarm en schouder stil en zorg dat je niet op het bovenbeen leunt. Draai de pols zodat de pink boven zit. Dit zorgt voor de piek concentratie die zorg voor de hoogte van de biceps. Laat de dumbbell weer gecontroleerd zakken.

Two hand cable curls

Bevestig een bar als kabelgreep aan een lage pulley. Pak de bar vast met een onderhandse greep. Houd de handen en armen schouder wijd. Ellebogen in de zij. Laat de armen gestrekt naar beneden hangen. Buig de armen naar boven en houd de bovenarmen en schouders op hun plaats. Breng de bar tot het hoogste punt en span je bicep hard aan. Laat de bar weer gecontroleerd naar de start positie zakken. Deze oefening is ook mogelijk met een preacher bankje.

Lying high pulley curl.

Ga op de rug op een bankje liggen. Pak een bargreep aan een hoge pulley met beide armen vast. Buig de arm richting de schouder. Span de bicep zo hard mogelijk aan. Houd de bovenarmen en ellebogen halverwege omhoog in positie. Laat de bar gecontroleerd weer omhoog gaan.

Standing overhead cable curl.

Ga tussen twee hoge pulleys in staan. Pak aan beide kanten een kabelgreep vast. Buig de arm tot de kabelgreep zich boven de schouders bevinden. Span de bicep extra hard aan. De bovenarmen blijven naast het lichaam op schouderhoogte. Laat de arm weer gecontroleerd strekken.