Lactosevrij dieet volgen? Dan kan jij gerust Gezonde Chocolade eten!

Lactosevrij dieet volgen Dan kan jij gerust Gezonde Chocolade eten!

Om goed uit te kunnen leggen wat lactose-intolerantie betekent, is het van belang om eerst de stoffen lactose en lactase uit te leggen.

Lactosevrij? Maar wat is lactose?

Lactose is een natuurlijke melksuiker en deze stof komt voor in melk en in vele andere (melk)producten. In zure melkproducten zit minder lactose, omdat de lactose door bacteriën voor een gedeelte al zijn afgebroken.

Voorbeelden van voedingsmiddelen die lactose bevatten zijn:

  • magere, volle, halfvolle melk en karnemelk
  • pudding, vla, pap, yoghurt, kwark en andere toetjes
  • yoghurtdranken, fruitzuiveldranken en chocolademelk
  • milkshake, ijs wat bereid is met melk, (slag)room, zure room en crème fraiche
  • geiten- en schapenkaas, smeltkaas, cottage cheese, hüttenkäse
  • gebonden sauzen en soepen
  • chocolade, koekjes, taart en gebak
  • en zelfs medicijnen!

Wat is lactase?

Lactose wordt na voedselconsumptie in de dunne darm gesplitst door het enzym lactase in de kleinere suikers, glucose en galactose. Het lichaam is alleen in staat deze kleinere suikers op te nemen en te gebruiken als energiebron.

Wat is lactose-intolerantie?

Op het moment dat het enzym lactase niet of onvoldoende aanwezig is, kan de lactose niet worden gesplitst en daardoor kunnen de noodzakelijke kleinere suikers niet worden opgenomen door het lichaam.

De lactose komt dan terecht in de dikke darm waar het gaat gisten en kan leiden tot verschijnselen als overmatige gas- en zuurproductie, opgeblazen gevoel, winderigheid en diarree. Is dit gebeurt dan spreken we over een lactose-intolerantie. Het optreden van dergelijke klachten hangt onder meer af van de hoeveelheid lactase die nog door de darm wordt aangemaakt en de samenstelling van het voedsel dat wordt gegeten.

Gezonde Chocolade

Normaal gesproken zou iemand een lactose-intolerantie geen chocolade kunnen eten, omdat er altijd wel, of sporen van, melksuikers in zit.

Gelukkig voor deze mensen is Gezonde Chocolade lactosevrij*

*Echter, onze producten voor Gezonde Chocolade worden geproduceerd op dezelfde machines als onze andere producten die wel lactose bevatten.

Alle machines worden grondig ontsmet na elke productie, dus dit zou geen problemen kunnen veroorzaken voor jou, maar we hebben een wettelijke verplichting om je dit te laten weten.

Bezoek deze website om een chocoladefontein huren Amsterdam