De perfecte koelkast vinden?

De perfecte koelkast vinden

Dagelijks zijn er genoeg aanbiedingen te vinden van koelkasten en vriezers. Maar hoe weet je nu welke koelkast je moet kopen? Je kan natuurlijk gaan voor de goedkoopste die je tegenkomt, of de koelkast van dat ene merk kopen waarvan iedereen zegt dat die goed is. Maar heb je dan wel de juiste koelkast. Voor je een koelkast gaat aanschaffen moet je eerst kijken welke het meest geschikt is voor jou. Dit gaat niet alleen om het merk of de maat. Maar er zijn ook nog andere zaken waar rekening mee gehouden moet worden.

Het energielabel

Wist je dat een oude koelkast een echte energievreter is? Deze zijn niet zuinig. Het is dan ook niet aan te raden een oude koelkast van iemand over te nemen. Het is beter om te sparen voor een nieuwe. Een nieuwe koelkast heeft misschien een prijskaartje, maar het energieverbruik is hiermee zoveel minder dat je deze aanschafkosten er met een paar jaar al uithaalt. Een koelkast is een groot verbruiker van energie. Koelkasten worden aangeduid met een energielabel. Hieraan kun je zien of de koelkast zuinig is in zijn verbruik. De koelkasten die in energieklasse B, C of D vallen zijn niet zo energiezuinig en worden ook niet meer verkocht in de winkels. Alleen koelkasten met energielabel A tot en met A+++. Hoe meer plusjes, hoe zuiniger hij is.

Vriezer of niet

Een vriezer is handig als je regelmatig eten in wil vriezen om langer te bewaren of graag grote boodschappen doet die lang goed moeten blijven. Je kan kiezen voor een koelkast met of zonder vriezer. Sommige koelkasten hebben alleen een klein vriesvakje, geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens. Maar er zijn ook koelkasten met een vriezer onder of boven de koelkast of zelfs ernaast, zoals een Amerikaanse koelkast.

 

Een vriezer of niet. Koop je koelkast of vriezer met korting tijdens Black Friday bij de MediaMarkt. Je bent toch niet gek?