Crispy chicken wraps en enchiladas met gehakt

Crispy chicken wraps en enchiladas met gehakt

Precies 2 weken geleden kwam het eerste recept met producten van Santa Maria Tex Mex (jasper alblas) online. Ik maakte super simpele tacos. Dat at ik alleen met mijn vriend, maar het leek mij leuk om voor de 2e keer mijn ouders en schoonvader uit te nodigen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik maakte 2 dingen die ik nog nooit had gemaakt. Wraps met crispy chicken en enchiladas met gehakt. 2 Recepten in 1 klap. Aan het einde krijgen jullie niet alleen mijn mening, maar die van iedereen!

Benodigdheden:

Crispy chicken wraps:                                Gehakt Enchiladas:

♣ Wraps                                                                              ♣ Wraps
Kip (500 gram)                                                              ♣ Gehakt (500 gram)
♣ Santa Maria crispy chicken bites seasoning mix       ♣ Zakje Santa Maria burrito seasoning mix
♣ 1 EL olijfolie                                                                    ♣ Santa Maria Wrap Salsa (mild)
♣ Komkommer                                                                  ♣ Groentemix
♣ Sla                                                                                  ♣ Mais
♣ Tomaat                                                                           ♣ Geraspte kaas
♣ Feta                                                                                 ♣ Crème Fraîche
♣ Crème Fraîche
♣ Nacho chips
♣ Chili of Tacosaus

Van te voren had ik alvast wat nacho chips en crème fraîche op de tafel gezet. Normale crème fraîche en 1 met kruiden. Die is van de Lidl en het is echt een aanrader. Ik vind het heerlijk om wat chipjes in de crème fraîche te dippen en de chips kun je eventueel ook nog op je wrap doen.

Crispy chicken wraps:

Je begint met het snijden van de kip. Je kunt er ook voor kiezen om voorgesneden blokjes te kiezen, maar die zijn wat duurder en ik kan ze prima zelf snijden. Wanneer je dat gedaan hebt voeg je 1 eetlepel olijfolie toe, samen met het zakje Santa Maria crispy chicken bites seasoning mix. Probeer het goed over alle kip te verdelen. De oven verwarm je trouwens voor op 225 graden en de kip leg je op een ovenschaal. Hier heb ik helaas alleen een combi magnetron, dus ik moet het doen met de ruimte die ik heb. Ik denk namelijk dat het beter is om de kip wat meer te verspreiden. De kip moet  15 tot 20 minuten in de oven.

Als de kip in de oven staat kun je de groentes gaan snijden. Ik besloot om de komkommer in reepjes te snijden, net als de sla. Ik had kleine tomaten meegenomen, waarna ik ze in zessen sneed. Dit kun je natuurlijk doen op je eigen manier. Je kunt er ook blokjes van maken. Als laatste sneed ik ook de Feta in blokjes. Alles zette ik in bakjes op de tafel, zodat iedereen zijn of haar wrap zelf kon vullen.

Toen alles op tafel stond konden we aanvallen. Ik vulde mijn wrap met kip, sla, komkommer en feta. Ik houd namelijk niet zo van tomaat. Ik deed er als laatst nog wat chilisaus over heen en toen kon ik aanvallen. Je kunt dit heerlijk met je handen eten, maar ook gewoon met mes en vork. Wat je zelf fijn vindt natuurlijk.

Enchiladas met gehakt:

Voor de enchiladas zet je als eerst het gehakt op het vuur, samen met de groente. Deze groentemix had ik nog liggen, maar je kunt natuurlijk zelf kiezen wat je lekker vindt. Ik moet zeggen dat die Chinese Mix nog niet eens zon slechte combinatie was.

Wanneer het gehakt gaar is kun je de Santa Maria burrito seasoning mix toevoegen. Er is ook een enchilada mix trouwens, maar de kruiden van de burrito mix spraken mij meer aan. Dat is ook een keuze die je zelf kunt maken. Ook voegde ik de mais en wrap salsa toe. Doe dit naar eigen smaak. Als allerlaatste gingen de groentes erbij en het hele papje is klaar voor gebruik.

Het is heel simpel; leg een wrap op een bord en leg de vulling in het midden van de wrap. Strooi hier wat kaas overheen, rol de wrap op en leg de open kant naar beneden in een ovenschaal. Deze heb ik trouwens ingevet met olijfolie. Als alle wraps klaar zijn kun je er nog wat kaas over heen strooien. Eventueel kun je ook de rest van de vulling er nog overheen gooien, maar dan worden ze wat pappiger en dat wilde ik juist niet.

Ik heb de wraps ongeveer een kwartier in de oven gelaten op 200 graden. De kaas was goed gesmolten, tijd om aan te vallen. Ik koos er zelf voor om hier ook crème fraîche en chilisaus bij te eten, omdat ik dat een heerlijke combinatie vind. En zo simpel is het, het kost je helemaal niet veel tijd, het is vullend en lekker!

De beoordeling:

Crispy chicken wraps:

Ruud: De kip wraps waren overheerlijk, ze waren niet te pittig, maar precies goed!  Score: 5/5 ♥♥♥♥♥
Monika: Een heerlijke gevulde wrap met diverse lekkernijen die je zelf kiest. Vooral de kip was heerlijk. Score: 5/5 ♥♥♥♥♥
Ed: De wraps met kip waren goed op smaak. Door de kruidige kip en ook de bijgerechten was het helemaal prima. Score: 5/5 ♥♥♥♥♥
Joeri: Het meest veelzijdige stukje vlees Lekker en simpel, lekker simpel dus. Prima maaltijd! Score: 4/5 ♥♥♥♥
Eilish:
De kip was helaas niet heel crispy, maar desondanks wel heel erg lekker. Ik houd ervan om zelf te kiezen wat ik in mijn wrap doe, dus wat mij betreft was het een geslaagde maaltijd. Score: 4/5 ♥♥♥♥

Enchiladas met gehakt:

Ruud: De enchiladas gevuld met gehakt waren een streling voor de mond. Super lekker allemaal. Score: 5/5 ♥♥♥♥♥
Monika: De enchiladas hadden een geweldige vulling, die goed aansloot bij de wraps. Een innovatieve maaltijd met voor ieder wat wils. Score: 5/5 ♥♥♥♥♥
Ed: De enchilada met gehakt en groente vulling was voortreffelijk bereid. Al met al, de Tex Mex producten zou ik iedereen aanbevelen. Score: 5/5 ♥♥♥♥♥
Joeri: De enchiladas waren goed op smaak door de groente- en kruidenmix en de bijgerechten maakten het gerecht  helemaal af! Score: 5/5 ♥♥♥♥♥
Eilish:
De gesmolten kaas bovenop, de crème fraîche ernaast, alles bij elkaar was heerlijk. Stiekem had ik er nog wel wat meer kaas op mogen gooien, maar het vulde al énorm. Zeker voor herhaling vatbaar. Score: 5/5 ♥♥♥♥♥

Ik wil mijn proefteam enorm bedanken. Het was een zeer geslaagde avond, zeker als ik al jullie commentaar lees.