Cellulite verminderen

De hinder van cellulite verminderen

De hinder van cellulite verminderen

Cellulite is een klacht waar veel vrouwen hinder van ondervinden. Het kan gaan om bobbeltjes of putjes in de benen en de billen. Al kunnen ze ook op andere plekken op het lichaam optreden. Het belangrijkste probleem hiermee is dat het er niet mooi uit ziet en dat veel vrouwen zich daardoor minder lekker in hun vel voelen. Dit is natuurlijk erg vervelend want het vermindert de kwaliteit van je leven. Daarom is het dus ook heel belangrijk om goed te weten wat je eraan kunt doen om de klachten te verminderen. Bijvoorbeeld door te masseren.

Wat doet de massage?

Het toepassen van een cupping massage met cellulite cups is de ideale manier om cellulite terug te dringen. Deze massage wordt ook wel een bindweefselmassage genoemd. Met behulp van de cellulite cups wordt de doorbloeding in specifieke delen van het lichaam gestimuleerd. Het gaat dan om de zogenaamde microdoorbloeding in het lymfesysteem net onder de huid op de plekken waar de klachten zich voordoen. Door de doorbloeding te verbeteren wordt de huid sterker en soepeler. Dit is dan ook precies de reden waarom de kleine ophopingen van vet ook worden teruggedrongen en het er beter uit gaat zien.

Niet verwarren

Het is belangrijk om goed te beseffen dat het hier over cellulite gaat, ook wel bekend als een sinaasappelhuid. Dit wordt ook weleens cellulitis genoemd, maar dit is de verkeerde benaming. Cellulitis betreft een andere aandoening, waarbij bijvoorbeeld ook ontstekingen openbaren. Dit is echt een ziekte, terwijl cellulite vooral gewoon vervelend is en met behulp van de juist massagetechnieken goed terug te dringen is. Let dus wel ook goed op dit verschil. Op dit manier kunnen veel problemen een stuk minder erg worden. Dit is vooral voor vrouwen natuurlijk een hele belangrijke zaak. Begin hier daarom direct vanaf nu mee.