5 tips bij het kopen van jouw scootmobiel

5 tips bij het kopen van jouw scootmobiel

Heb jij besloten om een scootermobiel te kopen? Wellicht omdat jij slechter ter been bent geworden of omdat jouw oude scootmobiel niet meer voldoet? In dit artikel geven wij jou 5 tips voor het kopen van een scootmobiel. Wij leggen uit waar jij aan moet denken en welke keuzes jij hebt. Onthoud goed dat de scootmobiel jouw leven gemakkelijker moet maken, deze tips zullen jou helpen om daar in te slagen.

Tip 1. Bepaal waarvoor je de scootmobiel nodig hebt

Heb jij je scootmobiel nodig om één keer per dag naar het eind van de straat te moeten om daar naar de supermarkt te kunnen of moet jij elke dag lange afstanden afleggen? Dit soort afwegingen zullen jou helpen om het juiste model te kiezen. Zo kan jij namelijk voor hele simpele of uitgebreide scootmobielen kiezen en jouw keuze zal invloed hebben op hoe ver en hoe snel de scootmobiel gaat.

Tip 2. Vraag of de scootmobiel aanpasbaar is

De scootmobiel moet jouw leven makkelijker maken en daarom is het handig om te weten op welke beperkingen jij moet letten als jij je scootmobiel koopt. Fast en Furious scooters biedt jou bijvoorbeeld aan om jouw scootmobiel op maat te maken. Hiermee kan jij jouw scootmobiel volledig aanpassen op jouw beperkingen. Zo kan de stoel draaibaar worden gemaakt en kunnen de pedalen ofwel met de hand ofwel met de voeten worden bediend.

Tip 3. Bepaal of jij een elektromotor of een benzinemotor wil

Je kunt zowel een elektromotor als een benzinemotor kiezen en daarom is het belangrijk om te weten welke beter bij jou past. Als jij bijvoorbeeld veel naar winkels wil en dan met de scootermobiel de winkel in moet, dan is het verstandig om te kiezen voor een elektromotor, omdat alleen elektrische scootmobielen in winkels mogen. Echter, wil jij liever lange afstanden snel afleggen, dan is het beter om voor een benzinemotor te gaan, omdat deze een stuk sneller gaan dan elektrisch scootmobielen.

Tip 4. Bepaal je budget

Hoeveel geld kan en wil jij uitgeven aan je scootmobiel? De prijzen van een scootmobiel variëren sterk aan de hand van de verschillende types en functies. De duurdere types zijn vaak betrouwbaarder en hebben meerdere opties om op jouw beperkingen afgesteld te worden. Mocht jij een mooi type op het oog hebben, maar is deze net buiten jouw budget, dan is het slim om te kijken of de verkoper het leasen van een scootmobiel aanbiedt. Bij Fast en Furious scooters kan jij jouw scootmobiel in 72 maanden afbetalen.

Tip 5. Bepaal welke service jij wil bij het kopen van je scootmobiel

Voordat jij je scootmobiel koopt is het handig om te bepalen waar jij allemaal mee geholpen wil worden door de verkoper. Zo kan de verkoper aanbieden om jou te helpen bij de WA-verzekering en het betalen van de scootmobiel. Het is vooral zeer belangrijk en handig dat de verkoper met jou meedenkt hoe de scootmobiel op jou afgesteld kan worden.