4 tips voor het zoeken naar een sportschool

4 tips voor het zoeken naar een sportschool

Misschien heb je de keuze gemaakt om op zoek te gaan naar een sportschool omdat je wat aan je gezondheid wilt gaan doen. Het kan zijn dat de personenweegschaal heeft duidelijk gemaakt dat er wel wat kilootjes af mogen. Of misschien heeft de bloeddrukmeter laten zien dat je levensstijl wel wat gezonder mag. Maar als je de verstandige keuze hebt gemaakt om een sportschool te gaan zoeken, komt natuurlijk de vraag welke dat moet worden en hoe je die keuze het beste kunt maken. Hieronder staan 4 tips die je dan zeker goed kan gebruiken.

1. De locatie

Als je werkelijk serieus wilt gaan sporten in de locatie erg belangrijk. Weet je al of je direct van je werk richting de school wilt of vanaf huis. Dat is voor de keuze in veel gevallen al bepalend. Als je op bepaalde momenten moet kiezen om een behoorlijke afstand af te leggen naar de sportschool? Denk je dat je die afstand echt gaat afleggen bij slecht weer of toch de gemakkelijk weg gaat kiezen? Maak het jezelf niet moeilijk en neem een sportschool op een aantrekkelijke afstand. Een ander belangrijk punt waar je misschien niet over na hebt gedacht: kies voor een sportschool met een AED in de buurt.

2. Het aanbod

Denk eerst goed na over wat jij wilt gaan doen in de sportschool. Is een krachthonk noodzakelijk of wil je groepslessen gaan volgen? Wat zijn de openingstijden en sluiten die aan op de tijden dat jij wilt gaan fitnessen? Kijk eerst goed rond naar de opties die er zijn en welke apparaten en dergelijke er beschikbaar zijn in de school. Hoe meer jij gebruik kunt maken van faciliteiten die jou aanstaan hoe groter de kans is dat je er regelmatig zal komen.

3. Probeer een sessie

Bij de meeste sportscholen is het geen enkel probleem om eens een keer gratis te komen trainen zodat je de sfeer kunt proeven. Dat is een uitstekende manier om erachter te komen of dit de plek is waar jij op je gemak kan sporten. Is het personeel vriendelijk en behulpzaam? Zijn de apparaten schoon en goed onderhouden? En beslist niet onbelangrijk: hoe is de hygiëne in de douches en de toiletten?

4. De kosten

Wat is eigenlijk het budget dat jij in gedachten hebt voor je sportieve aspiraties? Dat zwembad en de sauna kunnen er misschien wel heel aanlokkelijk uitzien, maar natuurlijk hoort daar ook een prijskaartje bij. Kijk ook naar de voorwaarden wat betreft opzegtermijnen en dergelijke. Denk ook eens aan een strippenkaart als jij je niet meteen wilt wagen aan een abonnement. Het moet natuurlijk wel leuk blijven om naar de sportschool te gaan.

Met de bovenstaande tips lukt het je zeker om de juiste sportschool te kiezen. Wacht dan ook niet langer en ga actief bewegen. Voel je fit!