3 dingen die u moet weten voor u rauwe honing koopt (koop tips)

3 dingen die u moet weten voor u rauwe honing koopt (koop tips)

Wat is rauwe honing? En waarom is niet alle honing rauwe honing hetzelfde?

Het is waarschijnlijk niet zo moeilijk om goed te onthouden wat ‘onbewerkt’ betekent als je het associeert met ongekookte groenten en vlees waarbij elke vorm van opwarming wordt vermeden om ervoor te zorgen dat alle natuurlijke vitaminen en levende enzymen en andere voedingselementen behouden blijven.

1. Waarom rauwe honing zo speciaal en maakt het de beste honing die er is?

Rauwe honing is de meest originele zoete vloeistof die honingbijen produceren uit de geconcentreerde nectar van bloemen. Recht uit de honingslinger verzameld; het is totaal onverwarmde, on gepasteuriseerde, onverwerkte honing. Een alkali vormend voedsel, dit type honing bevat ingrediënten die lijken op die van fruit, die alkalisch worden in het spijsverteringsstelsel. Het fermenteert niet in de maag en het kan worden gebruikt om de indigestie van zuren tegen te gaan. Wanneer gemengd met gember en citroensap, verlicht het effectief misselijkheid en levert energie. iemand die van rauwe voeding houdt, houdt van honing vanwege zijn uitzonderlijke voedingswaarde en zijn amylase, een enzym dat geconcentreerd is in bloemstuifmeel en dat predominante zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood helpt.

2. De meeste supermarkthoning is niet rauw

Veel honing in de supermarkt is geen rauwe honing, maar ‘commerciële’ gewone honing, waarvan een deel is gepasteuriseerd (verwarmd tot 70 graden Celsius of meer, gevolgd door snelle afkoeling) voor eenvoudig filteren en bottelen, zodat het er schoner uitziet en gladder, aantrekkelijker op het schap en gemakkelijker te hanteren en te verpakken. Pasteurisatie doodt elke gistcel in de honing en voorkomt fermentatie, wat een zorg is voor het bewaren van honing met een hoog vochtgehalte gedurende een lange periode, vooral bij warm weer. Hoewel gisting geen gezondheidsgevaar oplevert (mede is gefermenteerde honing), heeft het wel degelijk invloed op de smaak van honing. Verwarmen vertraagt ​​ook de snelheid van kristallisatie in vloeibare honing. Nadeel, wanneer honing wordt verwarmd, zijn de delicate aroma’s, gist en enzymen die verantwoordelijk zijn voor het activeren van vitamines en mineralen in het lichaamssysteem gedeeltelijk vernietigd. Onder fabrikanten bestaat er geen uniforme code voor het gebruik van de term “rauwe honing”. Er zijn geen strikte wettelijke vereisten voor het claimen en labelen van honing als “rauw”. Desondanks zouden leveranciers die begrijpen dat honing die een hittebehandeling heeft ondergaan, niet zo voedzaam zijn en rekening houden met de gezondheid van de consument dat hun honing slechts lichtjes opgewarmd (niet gepasteuriseerd) is, net genoeg om de honing te laten stromen voor het bottelen. U kunt dus ook onbewerkte honing vinden die onverwerkt is maar enigszins is opgewarmd om granulatie voor een korte periode te vertragen en licht persen en verpakken in containers te koop mogelijk te maken. Het gebruik van zo weinig mogelijk warmte is een teken van zorgvuldige omgang met honingleveranciers.

3. Onbewerkte honing-granulaten na verloop van tijd en is niet kristalhelder

Gewoonlijk kan rauwe, ongefilterde rauwe honing alleen rechtstreeks bij de bijenhouderij worden gekocht. Gekenmerkt door fijn ge-textureerde kristallen, ziet het er neveliger uit en bevat het deeltjes en vlekjes gemaakt van bijenpollen, honingraatbits, propolis en zelfs gebroken bijenvleugel fragmenten. Rauwe en ongefilterde honing en heeft een hoog antioxidant niveau en zal na enkele maanden meestal granuleren en kristalliseren tot een dikke consistentie. Het wordt gewoonlijk geprefereerd als een smeersel op brood en wafels, of opgelost in hete koffie of thee. Omdat de meeste consumenten zich van nature aangetrokken voelen tot het kopen en eten van kristalheldere en schone honing, is ongefilterde honing die troebel en onaantrekkelijk is, niet in de supermarkt verkrijgbaar.

Verschillende vormen van honing

Honing komt in verschillende vormen voor: kam, vloeistof, room.

Kleur en smaak van rauwe honing

Kleur wordt in de honingindustrie gebruikt als een handige maat voor honingaroma en -aroma. Over het algemeen hebben lichtere honing een lichtere smaak en donkerdere honing heeft een meer robuuste smaak. De kleur en smaak van honing wordt grotendeels bepaald door de bloemenbron van de nectar. Blootstelling aan warmte en opslagtijd kan echter van invloed zijn op de kwaliteit en kleur van de honing. Normaal gesproken treedt het donker worden van honing sneller op als honing bij hoge temperaturen wordt bewaard. Ook lijkt honing lichter van kleur nadat het is gegranuleerd, daarom zijn de meeste afgeroomde honingda’s ondoorzichtig en licht van kleur.